Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výživa

19. 3. 2008

Rostliny, které můžeme natrhat:

Vhodné jsou: listy pampelišky (na jaře také květy),

luční tráva, přeslička, žabinec, řebříček, kostival,

paznehtík, jitrocel a mnohé další. Sbírejte jen rostliny,

které znáte! Případně použijte herbář.


Podmíněně vhodný: jetel. Silně nadýmá, proto

ho přidávejte do potravy jen v omezeném množství.


Jedovaté: ocún, bolehlav, rulík zlomocný, loubinec,

zlatice, tis.


 

Z kuchyně a zahrady:

Vhodné: jablka, banány, hrušky, jahody, grepy,

medové melouny, kiwi, mandarinky, mirabelky,

pomeranče, melouny, hroznové víno, citróny, listy

květáku, brokolice, všechny druhy salátů (kromě hlávkového),

krmná řepa, brambory (bez slupky), kedlubny, paprika,

petržel, červená řepa, salátové okurky, celer, špenát,

rajčata, cukety.


Podmíněně vhodné: hlávkový salát, převážně ten,

který pochází ze skleníku (obsahuje dusičnany), a všechny

druhy zelí, protože způsobuje nadýmání. Čínské a červené zelí

a květák podávejte jen v omezeném množství.

Jedovaté: bramborové klíčky a syrové fazole.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář